Podologische aanpak

Lees meer over wat ik als podoloog precies doe en hoe ik je kan bijstaan om vlot en pijnvrij te stappen.

Podologisch biomechanisch onderzoek

We doorgronden je klachten en de voorgeschiedenis ervan in een verkennend gesprek. Vervolgens gaan we over tot een klinisch onderzoek waarbij we de beweeglijkheid, spierkracht en spierlengte in je onderste lidmaat testen.

Daarop volgt een biomechanisch onderzoek dat bestaat uit een stap- en loopanalyse aan de hand van video-opnames, in combinatie met nauwkeurige voetdrukmetingen.

Zooltherapie

Als uit de onderzoeken blijkt dat je zooltherapie nodig hebt, maken we een uiterst nauwkeurige scan van je voeten. Die is de basis voor je podologische zolen op maat.

Advies op maat

Heb je geen podologische zolen nodig dan krijg je gericht schoenadvies en tips om beter en pijnvrij te bewegen. Soms in combinatie met aanvullende oefeningen, al dan niet in overleg en samenwerking met de kinesitherapeut, osteopaat of andere zorgverleners.

Samen kijken we naar een oplossing

Instrumentele behandeling of medische voetverzorging

We halen eelt en likdoorns weg, knippen je nagels correct bij om ingroei te vermijden en behandelen kalk- en schimmelnagels. We behandelen en verzorgen ook voetwonden ten gevolge van diabetes.

Orthesen op maat

Wanneer je tenen scheef staan en tegen je schoenen schuren, kunnen we een orthese maken. Die zorgt ervoor dat de druk op en tussen je tenen vermindert waardoor je minder pijnlijke drukplekken en wrijving krijgt.

Nagelbeugel

Ingegroeide nagels komen best vaak voor. We geven je advies over hoe je de nagels correct kan knippen. Als dat niet volstaat, plaatsen we een tijdelijke nagelbeugel. Die verbetert de vorm van de nagelplaat en verlicht de pijn.